Az isztambuliak hét jellemzője

Elgondolkodtál már azon, hogy vannak-e olyan viselkedésformák, amelyek, bár nagyon spontánnak tűnnek, mégis csak az isztambuliakra jellemzőek?

Az isztambuliak hét jellemzője
Isztambul: városnézés repülővel
Isztambul: városnézés repülővel

 

Isztambul a világ egyik legmagávalragadóbb és legizgalmasabb városa...

Az Európát Ázsiával összekötõ különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást.

 

Elgondolkodtál már azon, hogy vannak-e olyan viselkedésformák, amelyek, bár nagyon spontánnak tűnnek, mégis csak az isztambuliakra jellemzőek?

Készítettünk ezekből egy listát.

Amikor Isztambulról beszélünk, lakóinak számos viselkedésformája eszünkbe juthat. Akár a végzett tevékenységek, akár az életformához köthető viselkedések az isztambuliak sajátosságai. Tehát melyek a jellemzően isztambuli cselekedetek?

 

A Boszporusz csodája

A világ páratlan csodája, a Boszporusz tengerszoros nyújtotta fantasztikus látkép a világon sehol máshol nem látható. Különösen a Boszporuszon szervezett sétahajózások alkalmával csodálhatjuk meg ezt a páratlan kilátást. A szorost csak az isztambuliak és az ide látogatók csodálhatják meg élőben, semmiképpen se hagyjuk ki ezt az élményt!

Joghurtot enni Kanlıcában

Isztambul híres ízei közé tartozik a kanlıcai joghurt. Az isztambuliak a Kanlıca-hegyen ülve az ízletes joghurt mellett a gyönyörű kilátást is élvezik.

Felmenni a Galata-toronyba

Isztambul egyik páratlan történelmi nevezetessége a Galata-torony, jellemző isztambuli tevékenység felmenni a tetejére, és megcsodálni a kilátást. A világon sehol máshol nincs ilyen gyönyörű kilátás a Boszporuszra!

Elmenni a Kız Kulesi toronyhoz

Szintén jellemzően isztambuli tevékenység a Kız Kulesi torony szigetére ellátogatni. A szigetre csónakkal lehet bemenni, ott pedig finom ételeket fogyaszthatunk, és a tengerről is megcsodálhatjuk Isztambul látképét.

Kumpirt enni Ortaköyben

A tölrött sült burgonya központja Ortaköy! Sehol máshol nem ehetünk ilyen ízletes kumpirt. Ezzel minden isztambuli egyetért, és ha jó kumpirt akarnak enni, biztosan Ortaköybe mennek.

Sétálni az İstiklal sugárúton

Ez is egy olyan tevékenység, amelyet mindenképpen megtett már minden Isztambuli: néhányszor végigmenni az İstiklal sugárúton.

Átmenni a Szigetekre

Isztambult többek között a Szigetek teszik Isztambullá. Amikor beköszönt a tavasz, az isztambuliak kedvelt időtöltése a szigetekre áthajózni, és hintón bejárni azokat.

Hetedik generációs isztambuli vagyok!

Ezt a mondatot feltétlenül hallani fogod a valódi isztambuliaktól. Akár harmadik generációs, akár csak Isztambulban született, ezt mondják azok, akik azt akarják kifejezni, hogy valódi Isztambuliak.

 Még több hír