A Szív Hídjai, Török Intézmények

Mivel foglalkozik a TİKA?

A Szív Hídjai, Török Intézmények

A világ számos országában és régiójában különféle szociokulturális projekteket szervező intézményeinket, úgymint a Yunus Emre Intézetet, a Határon Túli Törökök és Rokon Népek Szervezetét, a Vörös Félholdat és a TİKA-t (Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökséget) bemutató „Szív Hídjai, Török Intézmények” című programunk első részében a TİKA-val kapcsolatban osztottunk meg általános információkat. Ezen a héten és jövő héten pedig az említett intézményünk tevékenységeiről fogunk szót ejteni.

A TİKA által a világ legeldugottabb zugaiba eljuttatott segítség révén Törökország kézzelfogható formában is megmutatja humanitárius és lelkiismeretes kiállását.

Közép-Ázsiától a Balkánig, Afrikától Latin-Amerikáig és Dél-Ázsiáig, széles földrajzi területen valósít meg a fejlődés előmozdítására irányuló gazdasági, társadalmi, kulturális projekteket számos területen, ezáltal megosztja Törökország felhalmozott tőkéjét és tapasztalatait a barátainkkal.

Napjainkig a TİKA által külföldön megvalósított közel 25 ezer fejlesztési projekttel kórházak, iskolák, utak épültek fel, amelyek több százezer kiszolgáltatott ember szükségleteinek kielégítését biztosítják.

Emellett ahhoz is hozzájárul, hogy megerősítse Törökország baráti kötelékeit ezekkel az országokkal, és a kapcsolatok elérjék a megérdemelt szintet.

A megvalósított projektek sokfélesége számos területet magában foglal, mint például az oktatás, egészségügy, otthonteremtés, anya-gyermek egészség, mezőgazdaság és állattartás, közlekedés, termelés, foglalkoztatás, víz és szanitáció. E projektek mindegyike azon alapul, hogy támogassa a baráti országok saját erőforrásainak hatékony felhasználhatóságához szükséges intézményi és emberi kapacitások elérését, és fejlessze a hosszú távú igazságos partnerségen alapuló együttműködést.

Az utóbbi 3 évben (2015-2017) a Balkántól Közép-Ázsiáig, a Közel-Kelettől Afrikáig számos földrajzi régióban, közel 250 közös kulturális és történelmi örökségnek számító műemlék kelt új életre azáltal, hogy a TİKA restaurálta azokat.

Több százezer ember talál gyógyulást Szomáliában, Palesztinában, Szudánban, Pakisztánban, Kirgizisztánban, Moldovában és több más országban a TİKA által épített kórházakban. Még több hír