Információ, TRT TSR-ról


TÖRTÉNELEM

Törökországban az első idegen nyelvű adást 1937 január 8-adikán az Ankarai Rádió keretében váltották válóra . A hatayi kérdéssel párhuzamosan Ismet Inönü, volt miniszterelnök üzenetét arab nyelvre fordítva , elkezdték az idegen nyelvű adást .
Ez az adás rövid időn belül hatással volt Szíriára és İskenderun járás környékére , és ezzel kapcsolatban az İstanbuli Rádió tovább folytatta az arab hírek nevű adását .A hatayi kérdés megoldása után a helyzet normálissá vált .
1940 és 1943 évek között ankarai rádió keretében az Idegen Nyelvű Adások Osztályát hozták létre . „A rövid hullám ankarai rádió” mindig semleges állásfoglalást mutatott a II. Világ Háború során , és ezt pozitívan fogadták a világ rádiói között.
1943 és 1949 évek között lehetőség adódott arra , hogy adást sugározzanak Amerika , Nyugat Európa , a Közel Kelet és Ausztrália számára .
A Rövid Hullám Ankarai Rádió nevében válóra váltott külföldi adásokba 1963 január hónapjától fogva a Törökország Hangja Rádiója név alatt kezdtek, és napjainkban a Külföldi Adások Osztálya Elnöksége keretében a Törökország Hangja Rádiója név alatt a török nyelven és 30 idegen nyelven külföldi adást tartanak .
 

A TÖRÖKORSZÁG HANGJA RÁDIÓJA

Napjainkban, a Török Rádió, és Televízió külföldre irányuló rádióadásait a Törökország Hangja Rádiója vállalta magára.
A Külföldi Adások Elnöksége felelőssége alatti Törökország Hangja Rádiója, minden nap, török, német, arab, albán, azeri-török, bosnyák, bolgár, kínai, dari, perzsa, francia, grúz, horvát, angol, spanyol, olasz, kazah, kirgiz, magyar, macedón, üzbég, pastu, román, szerb, tatár, türkmén,ujgur, urdu, és görög összesen 30 nyelven adást sugároz.
A Törökország Hangja Rádiója, adásaihoz, rövidhullámú adókon, műholdon, és interneten keresztül az egész világon eljuthatnak. A Törökország Hangja Rádiója, helybeli FM csatornák közvetítésével kiszélesíti a hálózatát, és így még jobban közeledik a hallgatóihoz.
A semlegességet, megbízhatóságot, és gyors hírszerzést elvnek számító Törökország Hangja Rádiója választ ad mindenféle hallgató várakozására. A világ megbízhatóbb információ forrásaként egyre jobban erősödik meg.
Törökországot, és a török embert minden szempontból ismertetik az adásaiban, amelyekben súlyt helyeznek a hírekre, hírműsorokra, a kulturális, művészeti és zenei programokra. A Törökország térségi együttműködést előtérbe hozó politikájának megfelelően kiemelkednek a békés, és kulturális együttműködésről szóló témák.