Török légi platformok a délkelet-ázsiai piacon

A Török Légi- és Űripari Rt. (TUSAŞ/TAI) légi platformjaival próbál betörni a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) piacára.

Török légi platformok a délkelet-ázsiai piacon

A TAI, valamint a thaiföldi Védelmi és Biztonsági Kiállítás és Vásár részvevő országainak képviselői és a beszállítók részvételével élénk tárgyalások zajlanak.

A TUSAŞ/TAI vezérigazgatója, Temel Kotil és a kíséretében lévő cégvezetők a házigazda Thaiföld mellett az ázsiai-csendes-óceáni térség országai, Malajzia, Indonézia, a Fülöp-szigetek és Vietnam küldöttségeivel folytatott tárgyalásokon számos országgal tárgyaltak az együttműködési és exportlehetőségekről.

A TAI exportterveiben a délkelet-ázsiai országok kiemelkedő szerepet töltenek be.

Benyújtották a javaslatot az ATAK helikopterek thaiföldi exportjára. A vállalat küldöttsége az elkövetkező napokban Thaiföldre látogat további egyeztetések végett.

Malajziát az Anka érdekli. A TAI benyújtotta a javaslatot a maláj illetékeseknek, és várja az értékelés eredményeit.

Indonéziával is folynak a tárgyalások az Anka kapcsán. A TAI árajánlatot továbbított az indonéz illetékeseknek.

Az ASEAN országok mellett Dél-Ázsiából Banglades az Anka, a fegyveres és fegyvertelen Hürkuş, valamint az ATAK helikopterek iránt is érdeklődik.

A TAI az Öböl-országok felé való nyitás keretében november 12-16 között részt vesz a Dubai Légibemutatón is.Még több hír