Az amerikai pénzügyminiszterrel tárgyalt Mehmet Şimşek miniszterelnök-helyettes

Mehmet Şimşek miniszterelnök-helyettes a vas és acél tarifákról tárgyalt Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszterrel

Az amerikai pénzügyminiszterrel tárgyalt Mehmet Şimşek miniszterelnök-helyettes

Az IMF és a Világbank tavaszi közgyűlése és a G20-as tárgyalások miatt Washingtonban tartózkodó miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a csütörtökön kezdődött megbeszélések keretében számos globális befektetővel volt alkalma találkozni.

Şimşek az Anadolu Ajansı (AA) hírügynökség számára adott nyilatkozatában közölte:

„Mozgalmas nap volt a tegnapi. Több mint 100 befektetővel találkoztunk a három globális beruházási bank szervezésében. Alkalmunk nyílt beszélni velük a török gazdaságról és a választást követő reformok napirendjéről.”

A washingtoni találkozók keretében Şimşek tárgyalásokat folytatott Olaf Scholz német pénzügyminiszterrel és Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszterrel is, az utóbbival elsősorban a vas, acél és alumínium termékekre kivetett adók kérdéskörét vitatták meg.  

Şimşek reményét fejezte ki, hogy az USA eláll ettől a hibás döntéstől.

A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy találkozott Jim Yong Kimmel, a Világbank-csoport elnökével is, és megvitatták az emberi fejlettségi indexet érintő újabb munkákat.

Ezen a ponton Şimşek kiemelte azt az erős támogatást, amit a Világbank nyújtott Törökországnak és hozzátette:

„Nagyon komoly reformot hajtottunk végre, hogy javítsuk a befektetési környezetet. Ebben nagy támogatást nyújtott nekünk a Világbank.”Még több hír