Aliyev elnök szintén részt vett a TANAP nyitóünnepségén

İlham Aliyev azerbajdzsáni köztársasági elnök a Transzanatóliai Gázvezeték (TANAP) megnyitásával összefüggésben elmondta, hogy az Törökország és Azerbajdzsán vezetőinek bölcs és erős politikai akaratának eredményeképpen vált lehetővé

Aliyev elnök szintén részt vett a TANAP nyitóünnepségén

Aliyev elnök szintén részt vett az Eskişehir Seyit Gazi körzetének Aksaklı negyedében tartott TANAP nyitóünnepségén.

İlham Aliyev közölte, hogy nagy örömmel töltik el őket azok a vívmányok, amelyeket az ország Recep Tayyip Erdoğan vezetésével valósított meg.

„Erdoğan elnök fáradhatatlan munkájának eredményeképpen Törökország nagyhatalommá vált a világon. Törökország meghatározó országgá vált a földön. Mi nagyon örülünk ennek Azerbajdzsánban. Törökország ereje a mi erőnk is, a mi erőnk az egységünkben van.”

Aliyev elnök hozzátette:

„Törökország és Azerbajdzsán egysége és testvérisége országaink, népeink, régiónk és Eurázsia számára is nagy jelentőséggel bír. A TANAP mai megnyitása Törökország és Azerbajdzsán sikere. A TANAP Törökország és Azerbajdzsán győzelme.”

Aliyev felidézte, hogy nem a TANAP az első projekt, amelyet közösen realizáltak Erdoğan elnökkel, emlékeztetett a 2006-os Baku-Tbiliszi-Ceyhan projektre, a 2007-es Baku-Tbiliszi-Erzurum földgázvezetékre, valamint a tavaly megnyitott Baku-Tbiliszi-Kars vasútvonal megnyitására is.Még több hír