Negyedéves bázison gyorsult a második negyedévben a német GDP-növekedés

Negyedéves bázison a vártnál nagyobb, éves bázison pedig a vártnál kisebb mértékben nőtt a német GDP a második negyedévben a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett előzetes becslése szerint

Negyedéves bázison gyorsult a második negyedévben a német GDP-növekedés

A második negyedévben szezonális és naptári kiigazítással 0,5 százalékkal nőtt a német bruttó hazai termék (GDP) az előző negyedévihez képest az első negyedévi 0,4 százalék után. A piac 0,3 százalékos növekedést várt.
    Negyedéves bázison a 2018 második negyedévi adat sorban a 16. növekedés volt, a leghosszabb növekedési szakasz 1991 óta.
    Az egy évvel korábbihoz képest a GDP 2,3 százalékkal nőtt a második negyedévben az első negyedévi 1,4 százalékos éves növekedés után. A piac 2,5 százalékos növekedést várt a második negyedévre.
    Naptári kiigazítással a második negyedévi éves GDP-növekedés 2,0 százalék az első negyedévi 2,1 százalék után. A piac 2,1 százalékot várt a második negyedévre.
    A második negyedévi bruttó hazai terméket 44,8 millió németországi állásban lévő alkalmazott állította elő, 599 ezerrel, 1,4 százalékkal több mint 2017 második negyedévében. 

Forrás: MTIMég több hír