2300 éve várja a gyógyulni vágyókat az antik fürdő

Szeretne úszni a 23 évszázados történelemben? Az i. e. II. évszázadból fennmaradt Hierapolis város antik fürdője az UNESCO Világörökség-listáján is szereplő helyszínen található.

hierapolis (4).jpg
hierapolis (3).jpg
hierapolis (2).jpg
hierapolis (1).jpg

Szeretne úszni a 23 évszázados történelemben? Az i. e. II. évszázadból fennmaradt Hierapolis város antik fürdője az UNESCO Világörökség-listáján is szereplő helyszínen található. A Pamukkale közelében található terület rendkívül értékes történelmi örökség.

A termálvizekből táplálkozó fürdő vízhőmérséklete télen-nyáron 36 fokos. A Kleopátra egyiptomi királynő miatt hírnevet szerző, „Kleopátra fürdőjének” is nevezett fürdő természetes, gyógyító és rendkívül esztétikus látványt is nyújt. A környéken tett látogatás során a Hierapolis antik város megtekintése után a naplemente óráiban érdemes a mészkőmedencékhez átmenni.

A több mint 15 fürdőt különösen a Római Birodalom korában használták egészségügyi központként. A fürdő medencéjének mai formája az i. e. VII. században bekövetkezett hatalmas földrengés során alakult ki. A közelben lévő oszlopok a földrengésben a medencébe omlottak, s az így kialakult természeti látványosság ma is olyan formában várja a látogatók, mint a legelső napon.

A számos betegségre gyógyírként ismert gyógyvíz nyugtató hatással is bír. A fürdő vize a szívbetegségtől az érrendszeri problémákig, a magas vérnyomástól a reumáig számos betegségre kínál jobbulást, s a gyomorgörcsökre is kedvező hatással bír. A római időszaktól napjainkig szolgálják a jobb egészséget a környezetében felállított egészségügyi központok.Még több hír