Világmárkává vált a TRT World Forum

İbrahim Eren „A béke és biztonság újragondolása egy szétszabdalt világban” tárgyában Isztambulban október 3-4-én megrendezett „TRT World Forum”-ot értékelte

Világmárkává vált a TRT World Forum

İbrahim Eren, a Török Rádió és Televíziótársaság (TRT) vezérigazgatója a múlt héten megrendezett „TRT World Forum”-mal kapcsolatban kijelentette, hogy az immár világmárkává vált, és azért kaphatott ekkora figyelmet, mert súlya van annak, amit Törökország mond.

Az igazgató elmondta, hogy a TRT World Forum-on résztvevő több mint 600 magas szintű szellemi műhely képviselője, politikacsinálója és akadémikusa nagy megelégedését fejezte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, és kifejtette, hogy a két napon keresztül megtartott ülések rendkívül gyümölcsözőek voltak.

Eren megemlítette, hogy Törökország olyan modelleket kínál, amellyel fel lehet lépni a világban felmerülő igazságtalanságokkal szemben, és hozzátette, hogy a fórumon olyan megoldási javaslatok kerültek terítékre, amelyek alternatívaként szolgálhatnak a domináns politikai felfogással szemben.

„Második évére, immár világmárkává vált a TRT World Forum. A fórum azért kaphatott ekkora figyelmet egy ilyen rövid idő alatt, mert súlya van annak, amit Törökország mond. A színvonalas, emberiségről szóló fórumon való részvétel alapvető oka is az a remény, hogy Törökország történelmi múltja, és az általa felhalmozott tapasztalatok fontos recepteket kínálhat a mai szétszabdalt világ számára. Idén rendkívül nagy érdeklődés övezte a fórumot. Ha Allah is úgy akarja, jövőre növelni fogjuk a résztvevők számát.” – jelentette ki a vezérigazgató.

Eren elmondta, hogy a fórum során a TRT World Citizen díjaival ismerték el azokat a személyeket, akik kiemelkedő humanitárius tevékenységet fejtettek ki.

Az igazgató köszönetet mondott a rendezvényen dolgozó TRT World csapatának, a TRT dolgozóinak, valamint a TRT World kutatási igazgatójának, Pınar Kandemirnek és csapatának is.

A TRT World kutatási igazgatója, Pınar Kandemir elmondta:

„A tavaly alapított, és az általunk a TRT lelkiismeretként definiált TRT World Citizen, ezután is tovább folytatja az újságírók által készített történetek bemutatását, és azokat a projekteket, amelyek biztosítják az embert a középpontba helyező újságírás inspiráló történeteinek elkészültét.  Az a legfontosabb jellegzetességünk, ami elválaszt minket a többi nemzetközi médiumtól, hogy milyen keretek között tudósítunk, és a TRT World Citizen azért lett megalapítva, hogy ezt a tapasztalatunkat az egész világgal megoszthassuk.”Még több hír