Hol lakjunk Isztambulban?

Nézd Isztambult Üsküdarból!

Hol lakjunk Isztambulban?

Próbálták már érezni ezt a várost, amely oly más napközben és éjszaka? Isztambul mindig a saját történetét meséli. Nem kell mást tennünk, mint meghallgatnunk különleges negyedeinek meséit.

Sokat gondolkodtam azon, hogy melyik környéken szeretnék lakni, ha Isztambulban élnék. Ha egyik mellett döntöttem, rögtön eszembe jutott egy másik. Nem tudtam választani. Nézzük csak, vajon önök tudnak-e?

Beyoğlu gyöngyszeme, Galata

Taksim, Beyoğlu kerület közelében, a szórakozás és nézelődés központja, Galata egyben Isztambul egyik legcsodálatosabb történelmi negyede is. Itt található a várok egyik szimbóluma, az 528-ban épített Galata Torony, a környékén pedig számos régiségbolt és étkezési lehetőség. A számos vallást befogadó városban zsinagógák és több felekezet temploma is megtalálható.

 

Bebek – ahol a kék és a zöld találkozik

Bebek az egyik leggazdagabb és legelőkelőbb negyed Isztambulban, amit a sztárok is előszeretettel választanak. Régen egy kis halászfalu volt, története a kereszténység előtti időkre nyúlik vissza. Legrégebbi nevét a különböző források sokféleképpen írják le, a (Challae, Chilai, Khile) Skallai, kikötő szóból eredő Hallai volt. Mai nevét az oszmán időkből, a város közrendjét fenntartani küldött Bebek Çlebi nevéből kapta. A negyed tökéletes reggelizőhely, gazdagabbnál gazdagabb választékából érdemes egy vasárnapi reggelit elkölteni.

Çengelköy, a nyugalom földje

A fenyők alatti teázóval, a híres Çengelköyi salátaárusokkal és csodálatos tengerpartjaival együtt Çengelköy a Szuper Apa sorozatról is híres. Ha a kékséget akarjuk érezni, a legalkalmasabb negyed Çengelköy, amelynek szépségével sosem lehet betelni.

A nosztalgikus Kuzguncuk

Az anatóliai oldalon található Kuzguncuk Paşalimanı és Beylerbeyi között fekszik. Az európai zsidók „a Szentföld előtti utolsó megállónak” nevezték, és azt tanácsolták, hogy ha valaki valamilyen okból nem tud az ígért földre jutni, az telepedjen le Kuzguncukban, ott haljon meg, és ott temessék el. A régi faházak és macskaköves járdák miatt különös történelmi szépséggel bíró negyed régi neve “Hrisokeramos”, ami aranyzsindelyt jelent. Ezt a nevet a II Iustinos által építettetett, aranyozott zsindelyekkel fedett templomról kapta.

Tarsanak továbbra is velünk!Még több hír