Nőtt a Selimiye Mecset látogatottsága

Az előző évinél húsz százalékkal többen látogatták a török-iszlám építészet egyik legpompásabb művét, a Selimiye Mecsetet.

Nőtt a Selimiye Mecset látogatottsága

Az Edirnei Kulturális és Vendégforgalmi igazgató Ahmet Hacıoğlu elmondta, hogy napról napra erősödik az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő Selimiye Mecset népszerűsége.

Hacıoğlu hozzátette, hogy 2016-ban 1,5 millióan látogatták a Mimar Sinan “mesterművét”, Selimiye Mecsetet, és 2017-ben több mint 2 millióan.

Selimiye olyan központ, amely nagy vonzóerővel bír a turizmus tekintetében – hangoztatta Hacıoğlu és így folytatta a szavait:

"A legfrissebb számítások szerint az idén 2 milliónál több vendéget fogadott a Selimiye Mecset. A májusban végzett munka alapján mondható, hogy az átlagos napi látogatószám 6 ezer, heti 40 ezer, havi pedig 180 ezer. Eszerint még közeledik az év vége, és a látogatószám meghaladja a 2 milliót. Az előző évinél húsz százalékkal többen látogatták a török-iszlám építészet egyik legpompásabb művét, a Selimiye Mecsetet. Biztosan 2017-ben több vendéget fogadott Edirne, mint az előző év.”

 Még több hír