Rendőrségi lövedék végzett Belgiumban a menekült gyermekkel

Kiderült, hogy rendőrségi lövedék végzett azzal a gyermekkel, akit halva találtak egy menekülteket szállító furgonban, miután a járművet üldözőbe vette a belga rendőrség

Rendőrségi lövedék végzett Belgiumban a menekült gyermekkel

A vizsgálatot folytató főügyész, Ignacio de la Serna sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy rendőrségi lövedék következtében vesztette életét az a halott gyermek, akit május 17-én találtak egy rendőrség által üldözött teherautóban, melyet végül lövések leadásával állítottak meg.

A főügyész beszámolt róla, hogy a tüzet nyitó rendőrt bíróság elé állították és minden bizonyítékot megvizsgálták, valamint hozzátette, hogy a rendőrt nagyon megrendítette az eset és soha nem akart ilyen dolgot okozni.

Még a múlt héten számoltak be arról, hogy a belgiumi Namur városának közelében a rendőrség üldözőbe vett egy gyanús furgont, és mivel a jármű nem állt meg, ezért tüzet nyitottak rá.

A furgon végül egy másik gépjárműnek csapódott. A furgonban 30 menekültet találtak, valamint egy 2-3 éves halott gyermeket.

A boncolás megállapította, hogy a halott gyermek egy arcát eltaláló lövedék miatt vesztette el az életét, azonban az ügyészség az első nyilatkozatában még tagadta, hogy a lövedék rendőrségi lőszer lett volna.

Belgiumban nagy felháborodást váltott ki, hogy egy rendőrségi lövedékkel ölték meg a menekült gyermeket, emiatt néhány civil szervezet ma tüntetést fog tartani az országban.Még több hír