Nemzetközi sajtószemle

Összefoglalás a világsajtóból

Nemzetközi sajtószemle

Reuters: Mehmet Simsek a török gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a londoni befektetőkkel tartott tárgyalásokon megszüntették a pénzpolitikákkal kapcsolatos aggodalmakat, és a külföldi tőke kezdett befektetni.

Ria Novosti: Binali Yildirim török miniszterelnök telefonon tárgyalt Dimitri Medvedev orosz miniszterelnökkel az Akkuyu nukleáris erőműről és a Török Áramlat építkezéséről.

Turkish American webportál: Kész feladatra a Távvezérelt Lövöldözés Platform (UKAP), mely Törökországnak pilóta nélküli szárazföldi járműve.

Mehr, iráni hírügynökség: Ibrahim Kalin a török köztársasági elnöki hivatal szóvivője elmondta, hogy nem lepődtek meg, hogy az Amerikai Egyesült Államok vétózta a Palesztina támogatásáról szóló határozatot.

Reuters: Törökország és Amerikai Egyesült Államok jóváhagyta az úttérképet Manbidzs témájában.

Turkish American webportál: Bekir Bozdag török miniszterelnök-helyettes egyben kormány szóvivő kijelentette, hogy ha egy Törökország elleni fenyegetés lenne, akkor a célpontja lesz Törökországnak.

Sputnik: Brand Finance a nemzetközi márka értékelő létesítmény nyilatkozta a Törökország legértékesebb márkait. E szerint a Török Légitársaság lett a Törökország legértékesebb márkája.

Turkish American webportál: Heather Nauert amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a Törökországnak és Egyesült Államoknak manbidzsi határozatával stabilitás fog uralkodni a térségben.

QHA, krími hírügynökség: Az Ukrajna és Törökország közti vízummentes utazás végén növekedett a turisták száma is.

QHA, krími hírügynökség: Görögország szabadon engedte a július 15.-i puccskísérlet elkövetőit, és Törökország nagyon reagált erre a határozatra.Még több hír