Nemzetközi sajtószemle

Összefoglalás a világsajtóból

Nemzetközi sajtószemle

Der Tagesspiegel: Az idén rekordszámú turista látogat Antalyába, Törökország híres vakációhelyére.

Sputnik: A török mérnökök fejlesztették a legmagasabb pixel felbontású képernyőt.

Ria Novosti: Andrey Ionin az orosz űrtudományok akadémiája tagja kijelentette, hogy nagyon hasznos lesz, ha Törökország együttműködne Oroszországgal és Kínával az űrmunkálatokban.

A London központú Sarkul Avsat: Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök telefonbeszélgetést tartott Nicolas Maduro Venezuela államfőjével, és elítélte Maduro elleni merényletkísérletet.

TASS: Fatih Dönmez az energiaügyi és természeti források minisztere elmondta, hogy az amerikai új szankciók miatt Törökország nem függeszti fel az Iránnal való gazdasági kapcsolatokat.

DPA hírügynökség: Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök egy hivatalos látogatást fog tenni Németországba szeptember 28-29 között.

Trend hírügynökség: Törökország továbbra is gázt fog megvenni Irántól az Egyesült Államok szankciói ellenére.

Reuters: A török katonákat egy biztosítéknak látják az Asszad-rezsim és terrorszervezetekkel szemben Szíriában.

FARS hírügynökség: Telefonbeszélgetés zajlott Sevket Mirziyoyev üzbég elnök és Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök között. Két vezető nézetcserét tett a kétoldalú együttműködésről, és a jövői kapcsolatokról. Két vezető hangoztatta, hogy nagyon határozottan vannak a stratégiai együttműködés fejlesztéséért.

TASS hírügynökség: Maria Zaharova orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy Sergey Lavrov orosz külügyminiszter látogatást fog tenni Ankarába augusztus 13-14 között a nagykövetek és állandó törökországi képviselők értekezlete alkalmából.Még több hír