Nemzetközi sajtószemle

Összefoglalás a világsajtóból

Nemzetközi sajtószemle

Oroszország Hangja Rádiója: Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök elmondta, hogy megakadályoztak egy nagy vándorláshullámot, miután az idlibi szerződést kötötték Oroszországgal.

Die Presse: A német Siemens cég újbefektetéseket fog tenni Törökországban. A nagy német cég Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök németországi látogatása után hozta ezt a döntést. E szerint a cég Törökországban fogja gyártani az orvostechnikai eszközöket.

Associated Press: A török és amerikai biztonsági elemek ezen a hónapon belül kezdeni fognak járőrözni a stratégiai fontosságú Munbidzsban.

ANSAmed: Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök közölte, hogy az október hónap második felében egy Szíriáról szóló csúcstalálkozót fognak tartani Isztambulban a török, orosz, francia és német vezetők között.

Reuters: A török gazdaság továbbra is növekedik. Nagyon jó szintűek a szeptember hónapi exportadatok.  

Ria Novosti: Az Oroszországgal való kapcsolatoknak védelemipart is beleszámítva minden téren fejlesztése mellett állunk- mondta Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök.

AFP: recep tayyip Erdogan török köztársasági elnök részvételével megnyitották Európa legnagyobb dzsámiját Köln városban. A Török Vallási Ügyek Török iszlám Egylete finanszírozta a dzsámi építkezését.

Deutsche Welle: Törökországban kezdett szolgálatba az új rendszer új országgyűlése.

China Radio: Volkan Bozkir a török országgyűlés külügyi bizottság elnöke elmondta, hogy Ankarában nagykövetséget fog megnyitni Kambodzsa.

Az iráni Parstoday Rádió: Törökország megerősíti az együttműködését Iránnal a mezőgazdasági téren. Két ország között közös terveket fognak készíteni.Még több hír