A török sajtószemle

Értesítés a török napilapokban megjelent hírekről.

A török sajtószemle

A Vatan adja hírül, hogy Berat Albayrak energia és természeti erőforrások minisztere  bejelentette, hogy a világ legnagyobb szélerőművének építésére versenytárgyalást hirdetnek, amelyet októberben tartanak. Albayrak kijelentette, hogy 4 hónapos felkészülési időszak van.

A Yeni Şafak közzétette, hogy ma ünnepélyes keretek között átadnak két F-35 vadászgépet Törökországnak. Ma az amerikai Lockheed Martin texasi Fort Worthban található telepében ünnepélyes keretek között átadnak két F-35 vadászgépet a Török Légierőnek.

A Star arról szól, hogy Törökország és az Észak Ciprusi Török Köztársaság megrendezett közös kutató-mentő gyakorlatot Gazimağusa partjainál. Öt ország hét megfigyelője követte a gyakorlatot. A gyakorlaton mind civil mind katonai elemek szerepeltek.

A Haber Türk ismerteti, hogy két év után rekordot döntött a turizmus Antalyában. 2018-ban mind az orosz, mind az európai piacon nagyon népszerű a város, és a története legjobb év, 2014-es év rekordját döntötte meg.

A Sabah közzéteszi, hogy Mesut Özil és İlkay Gündoğan az elmúlt hónapban Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnökkel találkozott Londonban, és a köztársasági elnökkel fényképeztették magukat.  Annak következtében a német média sokat írt róluk. A mérkőzések során a rasszista németek tiltakoztak a két török focista ellen, pedig Angela Merkel német kancellár és Löw a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kiállt a két focista mellett. A német Die Welt napilap tegnap dicsőítette Mesut Özilt, és azt írta, "Sokat köszönhet neki Németország".

 Még több hír