Sajtószemle

Összefoglalás a török sajtóból

Sajtószemle

Star: Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök Brüsszelbe utazott NATO-csúcstalálkozó alkalmából. A történelmi csúcstalálkozó záróokmányában hangsúlyozták, hogy Törökországgal együtt nemzetközi szolidaritásra van szükség a terrorellenes küzdelem témájában.

Yeni Safak: Mevlüt Cavusoglu külügyminiszter üzeneteket adott a nyugati országok vezetőinek Brüsszelben. Cavusoglu kiértékelést tett azokról a kritikákról, mivel azt állítják, hogy Törökország távolodik el NATO-tól az Sz-400-as rakéták vételével. „Törökország nem távolodik el NATO-tól. Ha a szövetséges országok kielégítették volna a szükségleteinket, akkor a szövetségeseinktől meg vettünk volna rakétákat. Az év vége felé át fogjuk venni az első elemeket Oroszországtól. „- mondta Cavusoglu.

Vatan: Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték az NSU neonáci szervezet életben álló egyetlen tagja Beate Zchapét. A szóban forgó szervezet tagjai megöltek 8 törököt, egy görögöt és egy német rendőrt Németországban 2000-2007 évek között.  

Hürriyet: 2016-2017 időszakában hanyatlódott a globális olívaolaj termelés, Törökország pedig nevelte a termelését mennyiségi alapon. Törökországban az olívaolaj termelés 58 ezer tonnával növekedve 208 ezer tonnára emelkedett. Törökország második sorba került a világ olívaolaj termelésében.  

Sabah: Nick Cave ausztrál rock-zenész, dalszöveges, író koncertet adott Isztambulban 17 év múlva. A The Bad Seeds című zenecsoporttal együtt lépett fel színpadra a 25. isztambuli dzsesszfesztivál keretében. A török zenekedvelők nagy érdeklődést mutattak az ausztrál zenész koncertje iránt.


Címkék: Sabah , Hürriyet , Vatan , Yeni Safak , Star

Még több hír