A török sajtószemle

Összefoglalója a török napilapokban megjelent híreknek.

A török sajtószemle

A Sabah adja hírül, hogy Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök felhívással fordult az afrikai országokhoz, hogy a fizetés a saját pénznemmel történjen, és közös befektetéseket tervezzenek. Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök a Második Török-Afrikai Gazdasági és Üzleti Fórum megnyitóján mondott beszédében kiemelte: "Amikor erősítettük meg diplomáciai jelenlétünket e kontinenten, az afrikai országok 10-ről 33-ra növelték a diplomáciai képviseletek számát Törökországban. Az afrikai barátaink erős támogatást nyújtanak Törökországnak a globális béke és igazságszolgáltatás megteremtése érdekében nemzetközi platformokon tett erőfeszítéseinek. Már minden afrikai barátunknak azt javasoljuk, hogy saját pénznemmel kössünk üzletet."

A Hürriyet arról számol be, hogy pár nap alatt megkezdődik a Török Légitársaság isztambuli új repülőtérről induló járatainak jegyárusítása. A hatalmas központ hivatalos megnyitója után e repülőtérről indulnak a Török Légitársaság egyes járatai, pedig december 30 vagy 31-e után több járata indul e repülőtérről.

A Vatan közzéteszi, hogy egyre nő a biztonsági erők rendelkezésére álló Atak helikopterek száma, eközben tovább fejlesztik a helikoptert, amelyet a Faz-2-es csomag új képességekkle ruház fel. Ráadásul török gyártású motort is terveznek.

A Haber Türk ismerteti, hogy 32 százalékkal nőtt az év 9 hónapja alatt a Muğlába érkező vendégek száma a tavaly azonos időszakihoz képest. A Muğlai Kulturális és Vendégforgalmi igazgatóhelyettes, Filiz Karacaağaç kijelentette, hogy jelentős a brit látogatók száma. "900 ezer 75 brit, 380 ezer 487 orosz, 177 ezer 94 német, 168 ezer 165 ukrán, és 132 ezer 895 lengyel vendég érkezett Muğlába."- közölte  Filiz Karacaağaç.

A Star annak ad helyet, hogy idén a Negyedik Nemzetközi Bábfesztivál kerül megrendezésre Ankarában, amely során 9 ország 36 előadása kerül bemutatásra. Október 12-e és 21-e között lesz a fesztivál, amely megnyitója az Ankarai Egyetem Bölcsészettudományi Kara Farabi termében zajlik. Az első előadás címe a Szókratész utolsó éjszakája. Ayşe Uysal műveiből rendezik tárlatot, amely címe a Karagöz szereplői.Még több hír