Sajtószemle

A török sajtószemle

Sajtószemle

Yeni Safak: Times: „Erdogannak igaza van az YPG/PKK terrorszervezet témájában.” A brit újság Times elemzésében hangsúlyozták, hogy nincs különbség a PKK és az YPG között. Elemzésen azt írták, hogy Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnöknek igaza van az YPG/PKK terrorszervezet témájában.

Vatan: Egy amerikai bizottság utazik Törökországba január 15.-16. között, hogy tárgyalásokat folytassanak a Patriot légvédelmi rendszerek eladásáról. Az amerikai fél azt követeli Törökországtól, hogy mondjanak le az orosz Sz-400-as rakétarendszerek vásárlásáról, de Törökország határozott az orosz rakétarendszerek vásárlásában. Egy török bizottság is Washingtonba fog látogatni  a hónap végén.

Sabah: A szoftver technológiák cége MilSOFT egy taktikai adat linkszoftvert fejlesztett. A NATO szabványú nemzeti szoftver biztosítja a katonai platformok közti hálózat használatát.  

Habertürk: Mehmet Ersoy kulturális és idegenforgalmi miniszter részt vett az idegenforgalmi vásáron Hollandia Utrecht városában. A török idegenforgalmi ügynökségek nagy érdeklődést mutattak a vásár iránt. A török miniszter elmondta, hogy a török idegenforgalom nagy fejlődést mutatott 2018-ban, és 2019-ben egy 18-20%-os növekedésre várnak a turisták száma szempontjából. „A turisták száma 52 millióra emelkedhet 2019-ben. Az új célunk pedig 70 millió turista, 70 millió dolláros jövedelem.”- mondta Mehmet Ersoy.  

Star: Az 5 csillagos Adin Beach Hotel, mely halal idegenforgalom terén nyújt szolgálatot Antalya város Alanya járásában, kapta a HolidayCheck 2019 szállodadíjat. Egész világból 8 millió turista pontot adott 900 ezer szállodának.Még több hír