Lengyelországot bírálta az iráni külügyminiszter

Mohammed Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter a Varsóban megrendezendő Irán-ellenes csúcstalálkozóra reagálva úgy fogalmazott, hogy „Lengyelország nem moshatja le ezt a szégyenfoltot”

Lengyelországot bírálta az iráni külügyminiszter

Zarif a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában élesen reagált a csúcstalálkozóra, amelyet korábban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter jelentett be.

Az iráni külügyminiszter emlékeztetett rá, hogy a második világháború során Irán lengyeleket mentett meg, és bírálta, hogy az ország most „otthont ad egy kétségbeesett Irán-ellenes cirkusznak”.

„Lengyelország nem moshatja le magáról ezt a szégyenfoltot” – jelentette ki Zarif.

Az iráni külügyminiszter a csúcstalálkozó házigazdájához és résztvevőihez szólva közölte, hogy azok a felek, akik csatlakoznak az USA legutóbbi Irán-ellenes előadásához, „vagy elpusztulnak, vagy megszégyenülnek, vagy marginalizálódnak”, és hangsúlyozta, hogy Irán most minden eddiginél erősebb.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter közel-keleti körútjának egyiptomi állomásán jelentette be, hogy Lengyelországban február 13-14-én csúcstalálkozót rendeznek a Közel-Kelet ügyében, ahol különösen Irán regionális destabilizációs tevékenységét fogják megvitatni, és a világ minden részéről várnak résztvevő országokat.

„Több tucat ország fog összejönni a közel-keleti stabilitás, béke, szabadság és biztonság ügyének megvitatása érdekében, különösen azzal a célzattal, hogy megelőzzék Irán destabilizációs befolyását a régióban” – jelentette ki Pompeo.Még több hír