Törökország visszaadja Afrint valódi birtokosainak

Törökország visszaadja Afrint valódi birtokosainak, miután a terroristáktól megtisztította, jelentette ki Serdar Kılıç, a Török Köztársaság washingtoni nagykövete.

Törökország visszaadja Afrint valódi birtokosainak

Serdar Kılıç a Wall Street Journalban megjelent cikkében elmondta: az Afrin térségében a Török Fegyveres Erők által a PKK/KCK/PYD-YPG és az ILIÁ terrorszervezet ellen január 20-án indított Olajág Hadművelet kapcsán elmondta, hogy célja a terroristák ártalmatlanná tétele, és a testvéri és baráti helyi lakosság felszabadítása a zsarnokság alól, valamint bírálta az amerikai kormányt is.

“A PKK/KCK/PYD-YPG-re vonatkozó hazugság, hogy ők a szíriai kurdokat képviselnék, sértés a Törökországba menekült 300.000 szíriai kurd ellen. A PKK/KCK/PYD-YPG nem képviseli a kurdokat” - jelentette ki Kılıç.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a terrorszervezet barbársága szerepel az Amnesty International és egyéb emberi jogi szervezetek jelentéseiben is:

„Jóval azelőtt, hogy Törökország az Olajág Hadműveletet elindította volna, a terroristák elfoglalták az ottani hegyvidékeket, támadásokat indítottak Törökország határ menti civil települései ellen, ugyanakkor Szíriában is civileket öltek meg” - tette hozzá a nagykövet.

Kılıç rámutatott, hogy a 2016. augusztus 24-én indított Eufrátesz Pajzsa hadművelet 7 hónapja után a térségbe egyensúly és jólét költözött, és a szíriai civilek kezdtek hazatérni otthonaikba, és Afrin esetében is ez a céljuk.

Elmondta, hogy Törökország az első ország, amely hadműveletet indított az ILIÁ terrorszervezet ellen, és nem fogja hagyni, hogy határ menti területeinek bármelyike a civilek elleni harctérré változzon.

Arra is rámutatott, hogy Washington szíriai politikája veszélybe sodorja a térség jövőjét, és ha engedélyt adnak egy terrorszervezet működésére Szíriában, azzal szemet hunynak az általuk elkövetett barbárságok felett.

„Ez pedig újabb olyan tényezőket teremt, mint amelyek az ILIÁ terrorszervezet is életre hívták” - írja cikkében Kılıç.Még több hír