Çavuşoğlu:Törökországot senki nem állíthatja meg

Nyilatkozott Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszter annak kapcsán, hogy a szíriai állami televízió bejelentette: a rezsim csapatai be fognak vonulni Afrinba.

Çavuşoğlu:Törökországot senki nem állíthatja meg

Mevlüt Çavuşoğlu hivatalos látogatásra utazott Jordániába, ahol a fővárosban, Ammánban jordániai kollégájával, Eymen es-Safedi külügyminiszterrel tartott tárgyalásait követően közös sajtótájékoztatót tartottak.

Çavuşoğlu a hír kapcsán, hogy a rezsim csapatai az Afrinba való bevonulásra készülnek, kijelentette:

„Ha azért mennek, hogy Szíriát megtisztítsák a YPG-től, akkor nincs probléma, de ha azért, hogy megvédjék a YPG számára, akkor Törökországot senki nem állíthatja meg!”

Çavuşoğlu elmondta: Törökország január 20-án azért indította Afrin térségében az Olajág Hadműveletet, hogy a PKK/KCK/PYD-YPG és az ILIÁ terrorszervezet ellen harcoljon, és célja a terroristák ártalmatlanná tétele, és a testvéri és baráti helyi lakosság felszabadítása a zsarnokság alól.

Çavuşoğlu hangsúlyozta, hogy Törökország mindig is Szíria területi egységét védelmezte:

„Ha a rezsim bevonul Afrinba, az a lényeg, hogy miért vonul be. Ha azért mennek, hogy Szíriát megtisztítsák a PKK-tól, akkor nincs probléma, de ha azért, hogy megvédjék a YPG terrorszervezetet, akkor a török katonákat senki nem állíthatja meg! Ez áll Afrinra is, Manbidzsra is és az Eufrátesz keleti partjára is” - mondta a külügyminiszter.Még több hír