A gazdasági és katonai eredményekről nyilatkozott a török államfő

Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök elmondta, hogy amikor hivatalba lépett, az ország hadiipara még csupán Törökország szükségleteinek 20 százalékát tudta fedezni, mára viszont ennek aránya elérte a 65 százalékot

A gazdasági és katonai eredményekről nyilatkozott a török államfő

Erdoğan elnök az aktuális témákkal kapcsolatos kérdésekre válaszolt a TRT-n.

Az államfő kiemelte, hogy rendkívüli jelentőséggel bír a gazdaságban a 7,4 százalékos növekedési arány és hozzátette, hogy Törökország ezzel a G-20-as országok között India után a második, az OECD országok között pedig az első helyet foglalta el.

Erdoğan beszámolt róla, hogy az utóbbi időszakokhoz viszonyítva most esett a legalacsonyabb szintre munkanélküliség Törökországban, és komoly esés figyelhető meg a fiatalok közötti munkanélküliségi ráta tekintetében is.

Az államfő ismertette, hogy a Török Fegyveres Erők (TSK) a szíriai Afrin régióban folytatott Olajág Hadművelet során több mint 4600 PKK/PYD/YPG terroristát tettek ártalmatlanná.

Az elnök elmondta, hogy Afrint 12 megfigyelő toronnyal tartják ellenőrzés alatt.

Erdoğan a manbidzsi útitervvel kapcsolatban kijelentette, hogy ezzel teljesen meg fogják tisztítani a térséget a PYD/YPG terrorszervezettől.Még több hír