Akar hangsúlyozta a terrorellenes küzdelem terén elért sikereket

Hulusi Akar volt vezérkari főnök, védelmi miniszteri minőségben először tett belföldi látogatást, az úticél Hakkari volt.

Akar hangsúlyozta a terrorellenes küzdelem terén elért sikereket

A Çukurca külterületén fekvő, 2270 méteres magasságban Dağbaşı támaszpontot meglátogató Akar elégedettségét fejezte ki, amiért lépésről lépésre kiűzik a terroristákat, s megerősítette, hogy nem hagynak fel üldözésükkel.

Akar tegnap az esti órákban utazott Hakkariba, Yaşar Güler vezérkari főnök, a szárazföldi haderők parancsnoka, Ümit Dündar tábornok, a légierő parancsnoka, Hasan Küçükakyüz tábornok és a haditengerészet parancsnoka, Adnan Özbal admirális kíséretében.

A Yüksekovai Selahaddin Eyyübi repülőtérről Akar a 3. gyalogos hadosztály parancsnokságára ment, s a műveleti központban tájékozódott a terrorellenes küzdelem részleteiről.

A terroristáktól megtisztított régióban zajló tevékenységekről tájékozódó Akar miniszter és a kíséretében lévők meglátogatták a terrorellenes küzdelem hősi halottainak emlékművét is.

A miniszter hangsúlyozta: a hősi halottak tettei felette állnak minden dicséretnek, s a biztonsági erők eltökélten azon vannak, hogy a haza földjét a terroristáktól megtisztítsák.

Akar hangsúlyozta a terrorellenes küzdelem terén elért sikereket:

„Az elmúlt években terroristák voltak ezekben a régiókban, de fokozatos munkával sikerült a határokon kívülre űzni őket. Éjjel és nappal, télen és nyáron, fáradtságot nem ismerve folytatjuk a terrorellenes küzdelmet, amíg minden terrorszervezetet, elsősorban a FETÖ, PKK/PYD/YPG és ILIÁ terrorszervezetet ártalmatlanná nem tesszük” - hangsúlyozta a miniszter.

Akar miniszter hozzátette: a jószomszédi kapcsolatokat pártolják, de Törökország jogai és érdekei védelmének tekintetében nem teszik a legkisebb engedményt sem.Még több hír