Örményország önmagát szigeteli el a politikájával

Binali Yıldırım, a török parlament elnöke szerint Örményországnak fel kell hagynia a nevetséges vádaskodásokkal

Örményország önmagát szigeteli el a politikájával

Binali Yıldırım az Anatlyában megrendezett „Eurázsiai Gazdasági Együttműködés, Környezetvédelem és Fenntartható Fejlődés” témájában tartott Eurázsiai Parlamenti Elnökök 3. Értekezletének záró rendezvényén tett nyilatkozatokat.

Yıldırım kiemelte, hogy az ülésen szép gondolatokat fektettek le, és szép deklarációt készítettek el, azonban nem tartja az értekezlet céljaihoz méltónak egyes országok vádaskodásait.

A török nemzetgyűlés elnöke közölte, hogy Örményország képviselője az ülésen néhány vádat hozott fel, amivel kapcsolatban elmondta: „Ezen az értekezleten, ahol a globális problémákra keresünk megoldást, és a világ stabilitását helyezzük a középpontban, elfogadhatatlannak tartjuk a valóságot elferdítő nyilatkozatokat. Ha Örményország valóban rendezni akarja a Törökországgal fennálló kapcsolatait, akkor véget kell vetnie ezeknek az (állítólagos) népirtásról szóló vádaskodásoknak, és a történelmi eseményeket meg kell hagyni, hogy a történészek vizsgálják meg.”

Yıldırım megjegyezte, hogy Örményország ezzel önmagát szigeteli el a térségben, és hozzátette: „Örményország csak akkor lesz sikeres, hogyha békés politikát folytat, normalizálja a kapcsolatait a szomszédjaival, és hozzájárul a dél-kaukázusi térség békéjéhez, stabilitásához és jólétéhez. Ha sikerül véget vetni a háborúnak és erőszaknak, és szavatolni lehet a békés és biztonságos légkört, azzal a menekült-probléma jelentős része meg fog szűnni.”Még több hír