Снегот на езерото Лимни во источноцрноморската област ги маѓепсува посетителите
Ципрас посакува еден крак од гасоводот Турски тек да поминува преку Грција
Во периодот од 9 до 15 ноември, за една недела се неутрализирани 68 терористи на ПКК
Нафтата од Киркук, Ирак почна повторно да се извезува преку Турција
Билансот на жртвите од пожарите во Калифорнија, во САД се искачи на 66 лица
Сирискиот режим и неговите поддржувачи ги продолжуваат нападите врз цивилните населени места
Црногорската полиција потврди дека Груевски на 11 ноември влегол и истиот ден излегол од земјата
Албанската полиција соопшти дека Груевски од Албанија преминал во Црна Гора
Тензични протести во албанскиот главен град Тирана помеѓу група демонстранти и полицијата
Џејмс Џефри: ПКК ја признаваме за терористичка организација, но тоа не се однесува на ПЈД/ЈПГ
Програми
Регион
Турција
Свет
Здравје, наука и технологија
Култура и уметност
Економија
Спорт