Месечно наградно прашање

 Ноември 2018

 

Нашето прашање за месец ноември 2018 гласи:

Која годишнина беше одбележана оваа година од формирањето на Република Турција?

А) 96

Б) 98

В) 95

Тројца слушатели на нашите емисии и посетители на нашата веб страница кои ќе одговорат точно на прашањето ќе бидат наградени од страна на Радиото Глас на Турција.

Вашите одговори можете да ги испратите најдоцна до 30 ноември 2018 и тоа на нашата електронска адреса, на факс или на поштенска адреса.

Нашата електронска адреса гласи: makedonski@trt.net.tr

Факс: 00  90  312  463  34  54

Поштенска адреса: Поштенска Кутија 333, 06 443 Јенишехир - Анкара ТУРЦИЈА.

На сите наши слушатели и посетители на нашата веб страница им посакуваме многу среќа.


одговори на Месечното наградно прашање