Производството на автомобилите постигна раст од 27 насто

Бројот на произведени автомобили изнесува 941 илјада

Производството на автомобилите постигна раст од 27 насто

Вкупното производство на турскиот автомобилски сектор во периодот од јануари до октомври во споредба со истиот период лани се зголеми за 17, додека производството на автомобили за 27 насто.

Во овој период беше остварено вкупно производство од 1 милион 380 илјади, додека бројот на произведени автомобили изнесува 941 илјада.

Вкупното производство за периодот од јануари – октомври достигна најголем пораст во досегашното производство на турскиот автомобилски сектор.Слични вести