Извозот на Турција во 2017 година се зголеми за 10,22 насто

Обемот на трговската размена во декември во споредба со истиот период лани се зголеми за 19,85 насто

Извозот на Турција во 2017 година се зголеми за 10,22 насто

Турција во 2017 година го постигна највисокото второ ниво на извоз во периодот на Републиката.

Министерството за царина и трговија ги објави неофицијалните привремени податоци за надворешната трговија за декември.

Според тоа, извозот на земјава во 2017 се зголеми за 10,22 насто и од 142 милијарди 532 милиони се зголеми на 157 милијарди 94 милиони долари.

Извозот за декември годинава во споредба со истиот период лани се зголеми 8,59 насто и достигна 13 милијарди 881 милијарда.

Обемот на трговската размена во декември во споредба со истиот период лани се зголеми за 19,85 насто и достигна 37 милијарди 334 милиони долари.Слични вести