Анталија за 9 месеци во оваа година дочека 12,5 милиони туристи

Бисерот на Средоземното Море Анталија, во периодот од 9 месеци оваа година дочека 12,5 милиони туристи

Анталија за 9 месеци во оваа година дочека 12,5 милиони туристи

Познатиот туристички центар на средоземноморското крајбрежје Анталија во годинашнава (2018) летна сезона достигна до најголем број туристи.

Бисерот на Средоземното Море Анталија, во периодот од 9 месеци оваа годинава дочека 12,5 милиони туристи.

Во наведениот период од Русија во Турција допатуваа 5,12 милиони туристи.

Оваа бројка во споредба со истиот 9 месечен период минатата (2017) година значи остварен раст од 24,2 отсто, додека во според вкупниот број на руски туристи минаттаа година е остварен раст од 8,9 отсто.

Бројот на туристите кои допатуваа на одмор оваа година (2018) во Анталија оствари раст од 16 отсто од рекордниот број на туристи во 2014 година која инаку се нарекува златна година на турскиот туризам.

 Слични вести