Изведба на мјузиклот „Птицата Феникс“ во Софија

Во рамките на последната дестинација по Балканската турнеја, на изведбата на мјузиклот беа емитувани песни и танцеви во кои се раскажува турската култура

Изведба на мјузиклот „Птицата Феникс“ во Софија

Мјузиклот „Птицата Феникс“ кој претставува продукција на Турската радио и телевизија под покровителство на претседателот на републиката беше прикажан во Софија.

Во рамките на последната дестинација по Балканската турнеја, на изведбата на мјузиклот беа емитувани песни и танцеви во кои се раскажува турската култура.

Мјузиклот составен од хорот, оркестарот и танчерската група на дирекцијата за музика на ТРТ наиде на големо интересиорање.

Аранжер и шеф на оркестарот на мјузиклот „Птицата Феникс“ е Муса Ѓочмен рече дека целта на манифестацијата е да се допре до срцата на слушателите поради што чувствува големо возбудување поради турнејата по Балканот.

Изведбата на мјузиклот се одржа во Централниот Офицерски дом и беше проследен и од страна на амбасадорот на Турција во Софија Хасан Улусој.Слични вести