Емине Ердоган заедно со Тамара Ѓукановиќ отворија Дом за сирачиња во Белград

Ердоган и Ѓукановиќ ја посетија продавницата за бонбони која е отворена од 1936 година

Емине Ердоган заедно со Тамара Ѓукановиќ отворија Дом за сирачиња во Белград

Емине Ердоган учествуваше на свеченото отворање на Домот за сирачиња Драган Филиповиќ – ЈУСА во Белград

Госпоѓа Емине Ердоган сопругата на претседателот Реџеп Тајип Ердоган која го придружуваше во рамките на посетата на Србија, учествуваше на свеченото отворање на Домот за сирачиња Драган Филиповиќ – ЈУСА во Белград кој беше изграден од страна на Турската агенција за соработка и координација (ТИКА).

На свеченото отворање присуствуваше и госпоѓа Тамара Ѓукановиќ, сопругата на претседателот Александар Вучиќ.

Сопругите на претседателите Ердоган и Вучиќ, заедно ја пресекоа лентата и се сликаа со децата.

Нешто потоа Емине Ердоган заедно со Тамара Ѓукановиќ ја посетија продавницата за бонбони која е отворена од 1936 година.

Емине Ердоган и Тамара Ѓукановиќ пробаа некои бонбони и се сликаа за спомен.Слични вести