Уше еден медал од Бејтулах Ероглу

Првенството ќе заврши на 7 декември четврток

Уше еден медал од Бејтулах Ероглу

Турскиот пливач со телесен хендикеп Бејтулах Ероглу го освои третото место во светот на натпреварот до 50 метри грбно.

На првенството во пливање за пливачи со телесен хендикеп во Мексико, Бејтуал Ероглу кој е познат по прекарот „нуркач“ со резултат од 42.05 го освои трето место по бразилскиот пливач Даниел Диас и Виетнамецот Танг Тунг Во.

Првенството ќе заврши на 7 декември четврток.Слични вести