Поддршка од Рафаел Надал на проектот „Малите рачиња да држат рекет“

Надал од 21 август 2017 наваму важи за најдобар тенисер на светот

Поддршка од Рафаел Надал на проектот „Малите рачиња да држат рекет“

Шпанската тениска ѕвезда Рафаел Надал изрази поддршка на проектот на Тениската семејна заедница на Тениската федерација на Труција „Малите рачиња да држат рекет“.

Тениската федерација на Турција преку профилот на твитер ја објави видео пораката на Надал која гласи: Мерхаба, јас сум Рафа Надал. Малите рачиња да држат рекет“.

Надал кој во досегашната кариреа има освоено 16 гранд слем тениски турнири од кои 10 Отворени тениси турнири на Франција, од 21 август 2017 наваму важи за најдобар тенисер на светот.Слични вести