Турската фудбалска репрезентација за лица со ампутирани екстремитети се врати во земјата

Фудбалерите на турската фудбалска репрезентација за лица со ампутирани екстремитети на аеродромот Ататурк пристигнаа од Париз каде што дојдоа од Мексико и овде беа пречекани од страна на функционери на федерацијата, свои блиски и голем број навивачи

Турската фудбалска репрезентација за лица со ампутирани екстремитети се врати во земјата

Турската фудбалска репрезентација која го освои второто место и се закити со сребрен медал на Светското фудбалско првенство за лица со ампутирани екстремитети 2018 што се одржа во Мексико се врати во земјата.

Фудбалерите на турската фудбалска репрезентација за лица со ампутирани екстремитети на аеродромот Ататурк пристигнаа од Париз каде што најпрвин допатуваа од Мексико, каде што беа пречекани од страна на функционери на федерацијата, нивни блиски и голем број навивачи.

Техничкиот директор на фудбалската федерација за лица со ампутирани екстремитети Угур Озџан овде во дадената изјава за претставниците на печатот истакна дека овој постигнат успех им го посветуваат на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, семејствата на шехидите и на цела Турција.Слични вести