Во Јужна Кореја започна сезоната на искачување по мраз

Руските алпинисти и планинари ги освоија сите златни медали на натпреварите

1b.jpg

Во Јужна Кореја започна сезоната на искачување по мраз 2019-та.

На крајот на 6-те кола што ќе се одржат во 6 земји, ќе бидат определени најдобрите.

Во првата етапа на квалификациите во Џеонсонг учествуваа околу 100 натпреварувачи од 18 земји.

Руските алпинисти и планинари ги освоија сите златни медали на натпреварите на кои се водеа тешки битки во брзина и техничките категории.

Мариа Толоконина го освои првото место во најбрзо искачување по мраз во женската, додека Антон Немов во машка категорија.

Толоконина ги помина противничките и од аспект на техниката и ја освои втората победа.

Додека првото место од аспект на техниката во мажи го освои Николај Кузовлев.Слични вести