Воздушен напад на Западен Алепо

Над 60 повредени ги префрлиле во болница на хоспитализација

Воздушен напад на Западен Алепо

Во воздушниот напад на пазарот Етариб западно од Алепо загинаа 53 лица.

Според локални извори во Алепо, врз пазарот Етариб западно од Алепо кој се наоѓа под контрола на силите на опозицијата беа извршени три воздушни напади.

Халид ал-Хатип одговорното лице за комуникација на екипите на цивилната заштита (Бели шлемови) рече дека во нападот на пазарот на месноста која се наоѓа меѓу подрачјата кои се наоѓаат за нсмалување на затегнатоста во Идлиб загинаа најмалку 53, а над 60 лица беа повредени.

Хатип во продолжение рече дека успеале над 60 повредени ги префрлиле во болница на хоспитализација и дека се стравува од евентуално зголемување на бројот на загинатите.Слични вести