Шведска контролите на личните документи на своите граници ги продолжи за уште 3 месеци

Во објавеното соопштение од шведската влада се истакнува дека граничните контроли кои што се воведени за да се земат под контрола мигрантите, се продолжени до 11 фавруари 2019 година.

Шведска контролите на личните документи на своите граници ги продолжи за уште 3 месеци

Шведската влада соопшти дека контролите на личните документи и пасошите кои што се спроведуваат на границите се продолжени за уште 3 месеци.

Во објавеното соопштение од шведската влада се истакнува дека граничните контроли кои што се воведени за да се земат под контрола мигрантите, се продолжени до 11 фавруари 2019 година.

Инаку, Шведска во 2015 година воведе гранични контроли со цел да се спречи влезот на мигрантите во земјата.

Шведска која инаку е членка на Европската унија (ЕУ) контролите на личните документи ги врши на мостот Оресунд на шведско-данската граница и на пристаништата во Трелеборг, Малме, Хелсингборг и Гетеборг.Слични вести