Чавушоглу: Германија издаде потерница по бегалецот на ФЕТО Адил Оксуз

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека Германија издаде потерница по бегалецот на ФЕТО обвинет за преврат Адил Оксуз за кого се тврди дека се наоѓа во оваа земја

Чавушоглу: Германија издаде потерница по бегалецот на ФЕТО Адил Оксуз

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во врска со тврдењето за тоа дека бегалецот обвинет за преврат Адил Оксуз познат како „имам на воздухопловните сили“ се наоѓа во Германија, рече: „Ние стапивме во контакт со надлежните во Германија. Германија издаде потерница по бегалецот обвинет за преврат Адил Оксуз.“

Министерот Мевлут Чавушоглу кој ги продолжува своите разговори во Германија го додаде следното: „Она кое што треба да го направи Германија откако ќе го најде е да ни го предаде во склопот на меѓусебните договори и правото.“

 Слични вести