Вчера ТВС извршија воздушна операција на северот на Ирак

Борбените авиони прецизно ги погодија утврдените цели како што беа позиции, прибежишта и засолништа на терористите.

Вчера ТВС извршија воздушна операција на северот на Ирак

Во вчерашната воздушна операција на Турските вооружени сили против сепаратистичко-терористичката организација ПКК на подрачјата Авашин-Басјан, Зап и Хакурк на северот на Ирак беа уништени позициите, прибежиштата и засолништата на терористите.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на Генералштабот, вчера врз подрачјата Авашин-Басјан, Зап и Хакурк на северот на Ирак беше извршена воздушна операција.

Борбените авиони прецизно ги погодија утврдените цели како што беа позиции, прибежишта и засолништа на терористите.Слични вести