Претседателот Ердоган утре ќе се состане со функционерите на американските фирми во Турција

Според добиени информации од извори од кабинетот на претседателот, на приемот што ќе се одржи во претседателската опалата во Бештепе во Анкара се очекува да присуствуваат функционери на повеќе од 30 американски фирми

Претседателот Ердоган утре ќе се состане со функционерите на американските фирми во Турција

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган утре ќе се состане со функционерите на американските фирми кои делуваат во Турција.

Според добиени информации од извори од кабинетот на претседателот, на приемот што ќе се одржи во претседателската опалата во Бештепе во Анкара се очекува да присуствуваат функционери на повеќе од 30 американски фирми. 

На состанокот на кој ќе учествуваат функционери на голем број американски фирми кои делуваат во различни сфери од информатиката до прехранбениот сектор се очекува претседателот Ердоган да размени мислења со сите нив по прашањето на односите помеѓу Турција и САД и последните економски случувања.Слични вести