Во воздушна операција на северот на Ирак уништени терористички цели на ПКК

Според објавеното соопштение од Генералштабот, во реализирана воздушна операција вчера на областа Метина на северот на Ирак се уништени засолништа, скривници и наоружени позиции на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Во воздушна операција на северот на Ирак уништени терористички цели на ПКК

Турските вооружени сили (ТВС) реализираа воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, во реализирана воздушна операција вчера на областа Метина на северот на Ирак беа уништени засолништа, скривници и наоружени позиции на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести