Катарскиот емир Ал Тани денеска престојува во посета на Турција

Катарскиот емир Шеик Тамим Бин Хамад Ал Тани во Истанбул ќе се состане со претседателот Реџеп Тајјип Ердоган

Катарскиот емир Ал Тани денеска престојува во посета на Турција

Катарскиот емир Шеик Тамим Бин Хамад Ал Тани денеска престојува во посета на Турција.

Ал Тани ќе допатува во Истанбул во рамките на приватна посета.

Катарскиот емир Шеик Тамим Бин Хамад Ал Тани во Истанбул ќе се состане со претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

На средбата освен билатералните односи помеѓу Катар и Турција се предвидува да бидат разгледани и актуелни регионални прашања.

 Слични вести