Во воздушни операции на северот на Ирак се неутрализирани 15 терористи на ПКК

Во вчерашните воздушни операции на областите Гара, Зап и Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак се неутрализирани 15 терористи на ПКК

Во воздушни операции на северот на Ирак се неутрализирани 15 терористи на ПКК

Во реализирани воздушни операции на областите Гара, Зап и Авашин-Басјан во северниот дел на Ирак се неутрализирани 15 вооружени терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Генералштабот, вчера беа реализирани воздушни операции на областите Гара, Зап и Авашин-Басјан на северот на Ирак.

Во операциите беа неутрализирани 15 вооружени терористи кои се подготвувале за напад на пограничните воени бази, а беа уништени и засолништа, скривници и складишта за муниција на сепаратистичко-терористичката организација ПККСлични вести