Воздушна операција на ТВС на северот на Ирак

Во операцијата беа уништени упоришта и складишта на терористичката организација ПКК

Воздушна операција на ТВС на северот на Ирак

Во воздушна операција на Tурските вооружени сили (ТВС) на северот на Ирак беа неутрализирани 8 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, кои планираа напад на воена база.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Генералштабот на Турските вооружени сили беше истакнато дека воздушните операции се изведени во местата Синат-Хафтанин, Метина и Хакурк на северот на Ирак.

Во операцијата беа уништени упоришта и складишта на терористичката организација ПКК.Слични вести