Во градот Хатај, на границата со Сирија продолжуваат да пристигнуваат нови воени возила

Возот на кој се наоѓаа воени возила испратени од различни градови ширум Турција, пристигна на железничката станица во градот Искендерун, а оттука беа испратени во градот Хатај, на границата со Сирија

Во градот Хатај, на границата со Сирија продолжуваат да пристигнуваат нови воени возила

Воените возила испратени од страна на Турските вооружени сили (ТВС) како засилување на единиците на границата со Сирија пристигнаа во градот Хатај. 

Возот на кој што се наоѓаа воени возила испратени од различни градови ширум Турција, пристигна на железничката станица во градот Искендерун.

Воените возила оттука беа симнати од вагоните и потоа тргнаа кон градот Хатај каде што пристигнаа како зајакнување на единиците на границата со Сирија.Слични вести