Рипчиња паѓале од небото во Мексико заедно со дождот

Претставници на Агенцијата за цивилна заштита во покраината Тамаулипас потврдиле дека во градот Тампик од небото заедно до кампките дожд паѓале малечки рипчиња

Рипчиња паѓале од небото во Мексико заедно со дождот

Во Мексоко е забележан несекојдневен случај,кога риби паѓале од небото заедно со дождот.

Претставници на Агенцијата за цивилна заштита во покраината Тамаулипас потврдиле дека во градот Тампик од небото заедно до кампките дожд паѓале малечки рипчиња.

Агенцијата на социјалните мрежи објавила фотографии на кои можат да се видат 4 рипчиња во кеса и една на улица.

Научниците сметаат дека рипчињата биле повлечени од морето во екот на силните циклони, и дека потоа заедно со дождот паѓале на земјата.

 Слични вести