Снег во пустината Сахара

Дебелината на снегот кој што падна во Сахара достигна 40 цм

Снег во пустината Сахара

Во најтоплата пустина на светот, Сахара која се наоѓа на северот на Алжир падна снег.

Дебелината на снегот кој што падна во Сахара достигна 40 цм.

Според веста на алжирскиот весник ТСА, во недела наутро во близината на градот Ајн Шериф на северната страна на пустината Сахара падна снег.

И лани во близината на градот Ајн Шериф падна снег.Слични вести