АСЕЛСАН се подготвува да произведува скенери на телото

Турската компанија Воената електронска индустрија (АСЕЛСАН) се подготвува да произведува скенери на телото кои во последно време наоѓаат се поголема примена

АСЕЛСАН се подготвува да произведува скенери на телото

Турската компанија Воената електронска индустрија (АСЕЛСАН) со своето ускуство во производството на радари во воената сфера развива решенија и за цивилните потреби.

Компанијата фрли значаен чекор за производство на „скенери на телото“ кои што во последно време почнаа да се употребуваат се поинтензивно на аеродромите и кои овозможуваат да бидат утврдени опасните предмети и материи под облеката.

Прототипот на радарот кој што е развиен за утврдување на опасните предмети под облеката на јавни места како што се аеродромите, автобуските станици, метро станиците, купопродажните центри, стадионите и сл., успешно ги сликал предметите како што се оружје и нож.  

Степенот до каде е дојдено по ова прашање беше прикажан и со визуелната конфигурација на производот Тродимензионален радар за безбедност и сликите во врска со единицата на корисничката слика на радарот.

 Слични вести