70 годишниот Хуберт Вирт со трактор од Германија замина за Русија

Патувањето на Вирт траеше 25 дена

7x.jpg
6x.jpg
x.jpg
xxxx.jpg
5x.jpg

70 годишниот Хуберт Вирт со трактор од 1936 година кој што го пренамени во караван, од Германија замина за Русија каде што ќе го следни Светското првенство во фудбал на ФИФА.

Патувањето на Вирт траеше 25 дена.

Германецот Хуберт Вирт покрај тоа што е пензионер, никогаш не се откажа од работа, поради што тракторот во личната работилница го пренамени во караван.

Целта на патувањето во Русија е да ја поддржи германската фудбалска репрезентација на Светското првенство во фудбал на ФИФА.

Вирт кој тракторот од 1936 година го пренамени во караван, на пат тргна кон средината на мај заедно со кучето.

Најпрвин од Германија пристигна во Полска,а потоа од Полска влезе во Белорусија.

По долгото патување, Вирт влезе во Русија и на крајот пристигна во Москва.

Дневно можел да патува најмногу 100 км и јадењето го јадел во тракторот.

Вирт со тракторот вкупно патуваше 2600 км.

Откако пристигна во Москва, Вирт на 17 јуни ќе го гледа натпреварот на Мексико.

Нешто потоа, Вирт со тракторот ќе оди во Петерсбур и другите градови каде што ќе се играат натпреварите.

Големо интересирање буди прашањето дали Вирт со тракторот ќе може да стигне на натпреварите коишто се одржуваат секои 4 дена во различни градови на Русија.Слични вести